nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Blåskjell med pesto
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Blåskjell med pesto
Blåskjell skal alltid serveres nylagde, men de tåler å stå i kjøleskap fra en dag til den neste. Pesto kan lages i god tid. Den er holdbar i minst 1 uke i kjøleskap.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Pesto
1bunt
Basilikum(fersk, bare bladene)
1fedd
Hvitløk(hakket)
4ss
Pinjekjerner(eller valnøttkjerner)
3ss
1.5dl
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Kontroller at skjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem. Kast åpne skjell.
Damp skjellene under lokk på sterk varme i 3–4 minutter, til de åpner seg. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten og legg den tilbake i halve skjell.
Kjør basilikumblad, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i foodprocessor til en fin pasta. Spe med olje til en fylldig saus. Smak til med salt og pepper.
Fordel pestoen over skjellene og server dem nylagde.