Blåskjell med pesto
Blåskjell med pesto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Blåskjell med pesto

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Blåskjell med pesto

Herlige blåskjell fylt med pesto. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Blåskjell skal alltid serveres nylagde, men de tåler å stå i kjøleskap fra en dag til den neste. Pesto kan lages i god tid. Den er holdbar i minst 1 uke i kjøleskap.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pesto

1bunt
Basilikum(fersk, bare bladene)
1fedd
Hvitløk(hakket)
4ss
Pinjekjerner(eller valnøttkjerner)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kontroller at skjellene er tett lukket eller lukker seg når du banker på dem. Kast åpne skjell.

  2. Damp skjellene under lokk på sterk varme i 3–4 minutter, til de åpner seg. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten og legg den tilbake i halve skjell.

  3. Kjør basilikumblad, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i foodprocessor til en fin pasta. Spe med olje til en fylldig saus. Smak til med salt og pepper.

  4. Fordel pestoen over skjellene og server dem nylagde.

Herlige blåskjell fylt med pesto. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN