nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Blåskjell med sopp i kremsaus
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Blåskjell med sopp i kremsaus
Blåskjellene du kjøper i nett er garantert friske. Likevel skal du for sikkerhets skyld kontrollere dem og kaste skjell som er åpne eller ikke lukker seg når du banker på dem.
SLIK GJØR DU
Kontroller blåskjellene, og damp dem under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3–4 minutter. Rist av og til på kjelen så skjellene blir jevnt dampet.
Rens skjellmaten ut av skallene. Sil og mål kraften, spe om nødvendig med vann til 2 ½ dl.
Skjær soppen i tynne skiver. Hakk sjalottløk og finstrimle vårløkene. Stek sopp, løk og vårløk i smør til løken er myk, men ikke brun. Dryss på mel, rør godt rundt, og spe med blåskjellkraft. Kok opp, og rør inn fløte og rømme.
La sausen småkoke i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn blåskjellene. Dryss timian over, og spis ris til.