Blåskjell med sopp i kremsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Blåskjell med sopp i kremsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Blåskjell med sopp i kremsaus

Friske blåskjell med sopp i kremsaus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Blåskjellene du kjøper i nett er garantert friske. Likevel skal du for sikkerhets skyld kontrollere dem og kaste skjell som er åpne eller ikke lukker seg når du banker på dem.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kontroller blåskjellene, og damp dem under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3–4 minutter. Rist av og til på kjelen så skjellene blir jevnt dampet.


  2. Rens skjellmaten ut av skallene. Sil og mål kraften, spe om nødvendig med vann til 2 ½ dl.


  3. Skjær soppen i tynne skiver. Hakk sjalottløk og finstrimle vårløkene. Stek sopp, løk og vårløk i smør til løken er myk, men ikke brun. Dryss på mel, rør godt rundt, og spe med blåskjellkraft. Kok opp, og rør inn fløte og rømme.


  4. La sausen småkoke i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn blåskjellene. Dryss timian over, og spis ris til.

Friske blåskjell med sopp i kremsaus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN