nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Blåskjellgryte
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Blåskjellgryte
Det er hyggelig å spise blåskjell. Godt er det også. Beregn ca. ½ kg blåskjell pr. porsjon. Har du en skvett vin stående er det fint å ha i, ellers er eplejuice helt ok.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask og skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket.
Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin eller juice og blåskjell og la det koke noen minutter under lokk til blåskjellene åpner seg.
Ta blåskjellene opp og tilsett fløten. Smak evt. til med salt og pepper. Ha skjellene tilbake i gryten. Serveres med bagett
som du gjerne dypper i «kraften».