Blåskjellgryte
Blåskjellgryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Blåskjellgryte

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Blåskjellgryte

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Det er hyggelig å spise blåskjell. Godt er det også. Beregn ca. ½ kg blåskjell pr. porsjon. Har du en skvett vin stående er det fint å ha i, ellers er eplejuice helt ok.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4ss
Basilikum(hakkede. evt. andre friske urter)
1.5dl
Hvitvin(eller eplejuice)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Vask og skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket.

    2. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin eller juice og blåskjell og la det koke noen minutter under lokk til blåskjellene åpner seg.

    3. Ta blåskjellene opp og tilsett fløten. Smak evt. til med salt og pepper. Ha skjellene tilbake i gryten. Serveres med bagett
    som du gjerne dypper i «kraften».

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN