Blåskjellsalat
Blåskjellsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Blåskjellsalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Blåskjellsalat

METTENDE SALAT: Lunsj eller middag, denne salaten passer like godt. Foto: Norges sjømatråd / Bent Raanes Sørensen

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Lag en smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker til middag. Denne oppskriften passer også godt når du vil lage en spesiell lunsj.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  2. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje. Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  3. Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping. Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

  4. Kok potet, avkjøl og skjær i cirka to centimeter tykke skiver. Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

  5. Vask salaten. Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat. Server salaten med brød ved siden av.

METTENDE SALAT: Lunsj eller middag, denne salaten passer like godt. Foto: Norges sjømatråd / Bent Raanes Sørensen

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN