Blåskjellsuppe
Blåskjellsuppe Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Blåskjellsuppe

nivå
Lett
totalt
30min

Blåskjellsuppe

BLÅSKJELLSUPPE: En delikat og enkel suppe som egner seg perfekt som forrett. Server gjerne godt brød og pisket Røros-smør til.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)
En delikat og enkel suppe som egner seg perfekt som forrett. Server gjerne godt brød og pisket Rørossmør til. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Timian(frisk)
Solsikkeolje(til steking av løk)
Salt(smak til)
Sitron(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk to av sjalottløkene og 1 fedd hvitløk. Damp så blåskjellene i hvitvin og timian, på samme måte som til moules frites.

  2. Plukk så blåskjellene og hell av kraften, denne skal brukes i suppen.

  3. Kutt resten av løken og hvitløken og fres i olje. Hell på blåskjellkraften, og reduser 1/3. 

  4. Ha så på kremfløte, og reduser 1/3 igjen.

  5. Kjør opp suppen med en stavmikser, og smak til med salt og sitronsaft.

  6. Legg blåskjell i midten av en dyp tallerken. Skjær fennikel tynt på en mandolin og legg rundt blåskjellene. 

  7. Skum opp suppen med en stavmikser og fordel i hver tallerken. Pynt med dill.  

BLÅSKJELLSUPPE: En delikat og enkel suppe som egner seg perfekt som forrett. Server gjerne godt brød og pisket Røros-smør til.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN