Blinis med rogn
Blinis med rogn Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Blinis med rogn

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Blinis med rogn

Blinis med rogn Foto: Matprat / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Små nystekte bokhvetepletter er lekkert å ha som forrett med kaviar og crème fraîche. I stedet for bokhvete, kan du lage blinis med fint sammalt hvetemel. Blinis smaker best når de er nystekte!Små nystekte bokhvetepletter er lekkert å ha som forrett med kaviar og crème fraîche. I stedet for bokhvete, kan du lage blinis med fint sammalt hvetemel. Blinis smaker best når de er nystekte!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.25pakke(r)
1.5dl
1dl
Hvetemel(bokhveteml)
1stk
0.25ts
0.5stk
Rødløk(finhakket)
80g
Lakserogn(rød rogn)
0.5stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en deigbolle. Varm melken til den blir lunken. Hell melken over gjæren og løs den opp.
    Sikt i begge melsortene og pisk røren sammen. Skill egg i plommer og hviter. Pisk eggeplommene og saltet i røren.


  2. La deigen heve tildekket i ca. 40 minutter.


  3. Smelt smøret. Pisk eggehvitene stive. Rør smør i røren og vend inn hvitene. Stek små pletter i smøret på middels sterk varme, gjerne i et plettejern. Avkjøl på rist.


  4. Finhakk rødløken. Legg litt crème fraîche på hver blinis og legg på rogn, hakket løk og sitronskive. Pynt med små spirer.

Blinis med rogn Foto: Matprat / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN