Blinis med rømme og lodderogn
Blinis med rømme og lodderogn Oppskrift
nivå
Vanskelig
totalt
4t 30min

Blinis med rømme og lodderogn

nivå
Vanskelig
totalt
4t 30min

Blinis med rømme og lodderogn

SMÅTT OG GODT: Blinis er supre som forrett.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
Blinis er russiske pannekaker. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Dessuten skal man helst bruke bokhvete, men det er det til og med mange russere som jukser med. De kan serveres både kalde og varme, ofte med rømme, rogn og løk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Blinis

2.5dl
180g
Hvetemel(eller lyst bokhvetemel)
1stk
0.5ts

Topping

150g
Lodderogn(eller løyrom)
0.5stk
Rødløk(finhakket)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 °C, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget. Ha eggeplommen og salt i deigen. Rør godt. La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.

  2. Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.

  3. Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.

  4. Legg blinisene utover et fat, eller på tallerkener. Legg en liten teskje med rømme og rogn på hver. Strø finhakket rødløk over, og topp med litt dill.

SMÅTT OG GODT: Blinis er supre som forrett.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN