Blomkålgrateng med hjortetunge
Blomkålgrateng med hjortetunge  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Blomkålgrateng med hjortetunge

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Blomkålgrateng med hjortetunge

Blomkålgrateng med kokt hjortetunge Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

En klassisk blomkålgrateng passer godt til viltkjøtt. Brimi er opptatt av å bruke hele dyret når han får inn slakt om høsten, og hjortetunge trukket i buljong er en delikatesse som er svært anvendelig - og blant annet deilig som pålegg. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3ss
1klype(r)
1klype(r)
1bunt
Salvie(eller timian, finhakket)
1pose(r)

Kokt hjertetunge

1stk
Hjort(tunge, eller fra kalv/storfe)
stk
Vann(lettsaltet)
1klype(r)
1stk
Løk(grovhakket)
2stk
Gulrot(grovhakket)
5blad

SLIK GJØR DU

  1. Lag hvit saus av mel, smør og melk. Smak til med salt og pepper, og bland inn litt god, vellagret ost. 

  2. Smør en ildfast form, og fordel utover rå blomkålbuketter. Hell på sausen, og bak i ovn på 180 grader i 40-45 minutter til blomkålen er mør. Strø på finhakkede urter når gratengen er ute av ovnen. 

  3. Kok opp en buljong av vann, salt, løk, gulrøtter, sellerirot, pepper, laurbærblader og salvieblader, og legg hjortetunga. Kok opp og skum av, og la den koke i 1 1/2 time. Fjern hinna når tunga er ferdigkokt og varm, og skjær den opp i passe store biter. 

  4. Server blomkålgratengen lun med biter av hjortetunge på toppen. Dryss på rikelig med finhakket persille og pynt med hele tyttebær. 

Blomkålgrateng med kokt hjortetunge Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN