nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
Du kan også lage denne velsmakende suppen med brokkoli eller blande blomkål og brokkoli. Bruk lett crème fraîche. Den tåler varme godt og gir lite kalorier.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens og del blomkålen i buketter. Kok dem myke i buljong og fløte i ca. 5 minutter. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt, gjerne med stavmikser eller i en blender.
Varm suppen opp igjen og la den trekke i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i mindre biter og finhakk gressløken. Stek baconet sprøtt i panne, hell bort fettet og la det renne av på kjøkkenpapir.
Bland bacon og gressløk med sitronskallet. Server suppen med bacontoppingen og godt brød til.