Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Deilig suppe av blomkål toppet med alles favoritt: sprøstekt bacon! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Du kan også lage denne velsmakende suppen med brokkoli eller blande blomkål og brokkoli. Bruk lett crème fraîche. Den tåler varme godt og gir lite kalorier.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Granering

150g
0.5stk
Sitron(skall)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Rens og del blomkålen i buketter. Kok dem myke i buljong og fløte i ca. 5 minutter. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt, gjerne med stavmikser eller i en blender.

    2. Varm suppen opp igjen og la den trekke i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.

    3. Skjær baconet i mindre biter og finhakk gressløken. Stek baconet sprøtt i panne, hell bort fettet og la det renne av på kjøkkenpapir.

    4. Bland bacon og gressløk med sitronskallet. Server ­suppen med bacontoppingen og godt brød til.

Deilig suppe av blomkål toppet med alles favoritt: sprøstekt bacon! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN