Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t

Boeuf Bourguignon

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t

Boeuf Bourguignon

FRANSK KLASSIKER: Kraftfull og velsmakende kjøttgryte. Foto: matprat.no

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ss
3dl
Kraft(fra kjøtt eller buljong)
1stk
1ts
Timian(tørket)
2stk
Gulrot(i staver)
200g
150g
Bacon(i terninger)
800g
Høyrygg av storfe(eller bog uten bein)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper. 

  2. Hell kraft og vin  i gryten. Tilsett laurbærblad og timian, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 ½ time.

  3. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær dem i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.

  4. Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

    Pynt gjerne med litt oregano og server gryten med kokte poteter, ris eller godt brød.

FRANSK KLASSIKER: Kraftfull og velsmakende kjøttgryte. Foto: matprat.no

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN