Bollekake med kokos og appelsin
Bollekake med kokos og appelsin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Bollekake med kokos og appelsin

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Bollekake med kokos og appelsin

Deilig rivekake med snurrer fylt med appelsin, vaniljekrem, kokos og toppet med sitronglasur Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Skal du servere mange, kan du lage denne porsjonen med bollekake som har smak av kokos og appelsin.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

Pensling

1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm til 37°. Løs gjær opp i litt av deigvæsken. Tilsett resten av ­væsken, sukker, egg og det meste
    av melet.

  2. Arbeid deigen godt til den slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast ca. 20 minutter.

  3. Rør sammen smør, kokos, ­marmelade og sukker. Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle ut ⅓ av deigen til en leiv som dekker bunnen av en langpanne. Legg deigen på bakepapir i langpannen. Fordel vaniljekremen over bunnen.

  4. Kjevle resten av deigen ut og fordel kokosfyllet over. Rull sammen til en rullekake og skjær i 24 biter. Sett bitene på vanilje­kremen. Etterhev bollekaken ca. 30 minutter.

  5. Pensle med sammenpisket egg. Stek på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.

  6. Glaser kaken når den er avkjølt med melisglasur, som er rørt ut i appelsinsaft.

Deilig rivekake med snurrer fylt med appelsin, vaniljekrem, kokos og toppet med sitronglasur Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN