Boller fylt med lakris og brunt sukker
Boller fylt med lakris og brunt sukker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Boller fylt med lakris og brunt sukker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Boller fylt med lakris og brunt sukker

Boller er godt i seg selv. Boller med fyll er bedre. Kokken Jan Ivar Nykvist anbefaler boller med lakris som smakstilsetning. Foto: Iselin Gjelsvik

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

- Før var lakris godteri. Nå er det blitt en smakstilsetning, sier kokk Jan Ivar Nykvist og holder fram en nybakt bolle fylt med karamellisert sukker, smør og lakris. - Denne bollen har jeg laget mange ganger før uten lakris. Når har jeg funnet en god balanse mellom smør, brunt sukker og lakrispulver. Det gir bollen et løft, sier han.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

150g
Smør(romtemperert)

Pensling

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Løs opp gjæren i melken og ha i en kjøkkenmaskin. Ha i 900 g mel, sukker, salt, kardemomme og egg. Elt i ca 15 minutter. Ha i 150 g smør i terninger. 

  2. Elt i ca 15 minutter til. Ha i 100 g meld og elt til deigen slipper bollen. La deigen heve i 30 minutter rull ut boller (gjerne avlange) og sett til heving på et bakebrett.

  3. Bland smør, sukker og lakrispulver til fyllet og ha det i en sprøytepose.
    Trykk groper i midten av hver bolle og sprøyt en god klatt i hver bolle.

  4. La heve i 30 minutter. Pensle bollene med sammenpiskede egg og stek dem på 180 grader i ca 15 minutter. 

  5. Tips: Strø gjerne over melis blandet med fint lakrispulver før servering.

Boller er godt i seg selv. Boller med fyll er bedre. Kokken Jan Ivar Nykvist anbefaler boller med lakris som smakstilsetning. Foto: Iselin Gjelsvik

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN