Boller med sjokolade
Boller med sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
1t 30min

Boller med sjokolade

nivå
Lett
aktiv
7min
totalt
1t 30min

Boller med sjokolade

Luftige boller med sjokolade og kransekakefyll. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Sjokolade sammen med marsipan er fantastisk godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
0.5ts
150g
Smør(mykt)
1stk

Pensling

1stk
Egg(pensling)
1ss
Melis(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken og hell litt over gjæren. Rør til den løses opp. Tilsett resten av melken, salt, ½ dl sukker og 10 dl hvetemel.

  2. Arbeid sammen til en løs deig. La den heve overdekket i 15 minutter.

  3. Tilsett smør i biter, egg, 1 dl sukker og resten av melet. Arbeid deigen smidig og la den heve under plast ca. 30 minutter.

  4. Rør sammen revet mandelmasse, sjokolade og smør. Ta deigen opp på melet bakebord og del den i to biter. Kjevle ut bitene til en leiv og skjær den i firkanter. Legg en klikk av fyllet på hver og brett hjørnene sammen rundt fyllet.

  5. Legg bollene i papirformer og etterhev ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

  6. Stek knyttene ved 225° i ca. 7 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

  7. Sikt over melis før servering.

Luftige boller med sjokolade og kransekakefyll. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN