Bønnesalat
Bønnesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Bønnesalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Bønnesalat

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en god grunnsalat, som kan varieres i det uendelige. Bønnene gir gode proteiner og metter godt. Det er lettvint å bruke hermetiske bønner. Kikerter er også fine i salat og grønne retter. Bruk små eller store tomater, alt etter hva du har tilgang på.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1boks(er)
Svarte bønner(Hvite/brune bønner kan også brukes)
1stk
1stk
1stk
Cherrytomat(én eske med små tomater)

Marinade

1krm
Salt(tilpass eget ønske)
1stk
Svart pepper(tilpass eget ønske)

Rømmedressing

1ss
Løk(finhakket)
2ss
Gressløk(hakket)
1krm
Salt(smak til)
1krm
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1.  Bland ingrediensene til rømmedressingen og smak til. La den stå kjølig i ca. 30 minutter, da får den bedre smak.

  2.  Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av.

  3.  Rens og skjær løken i tynne skiver.

  4.  Bland olje, sennep, salt og pepper i en skål og bland bønnene og løken. Mariner dette i ca. 10 minutter.

  5.  Riv salaten og skjær tomatene i to. Fordel salat og tomater på et fat og legg over bønner og løken.

  6.  Server salaten straks med dressingen til.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN