Bordstabel
Bordstabel
EN AV DE SJU: Denne kaka er en av de sju du må huske å lage til jul!
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kine OsanInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.
Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
Smuldre smøret i det meste av melet.
Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm størrelse.
Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose.Stek kakene til de er lys gylne. Avkjøl dem på rist
EN AV DE SJU: Denne kaka er en av de sju du må huske å lage til jul!
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kine Osan