Bordstabel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Bordstabel

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Bordstabel

EN AV DE SJU: Denne kaka er en av de sju du må huske å lage til jul!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kine Osan

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (3 stemmer)
Bordstabel er en av de sju slagene som bør være med i julebaksten til jul. Her er hvordan du lager perfekte Bordstabel.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
130g
Smør(meierismør)

Fyll

130g
Mandler(skåldede, malte)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.

  2. Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.

  3. Smuldre smøret i det meste av melet.

  4. Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.

  5. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  6. Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
    Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm størrelse.
    Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose.

  7. Stek kakene til de er lys gylne. Avkjøl dem på rist

EN AV DE SJU: Denne kaka er en av de sju du må huske å lage til jul!

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Kine Osan

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN