Bordstabelbakkels
Bordstabelbakkels Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
40min

Bordstabelbakkels

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
40min

Bordstabelbakkels

Dette er riktig fine kaker, og er en sterk tradisjon flere steder i landet. Det slår aldri feil med bordstabelbakkels i julen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Fine, små og gode julekaker!      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mandelmasse

250g
Mandler(skåldede)

SLIK GJØR DU

  1. 1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smuldre smør og hvetemel til det er jevnt. Ha blandingen i eggedosisen og tilsett fløten.

    2. Elt deigen til den blir passe fast og fin. Sett deigen kaldt til neste dag, for da er det lettere å kjevle den.

    3. Stivpisk eggehviten til mandelmasse sammen med sukkeret. Tilsett de malte og skåldede mandlene. Rør lett sammen.

    4. Lag et mønster av stiv papp, 12 x 4 cm. Kjevle deigen tynt og skjær ut bordstablene etter mønsteret, bruk gjerne bakespore. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir.

    5. Legg en stripe mandelmasse på hver bordstabel, som legges på med teskje eller sprøytepose uten «tut».

    6. Stek bordstablene midt i ovnen ved 150° ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist og oppbevar i en tett boks.

Dette er riktig fine kaker, og er en sterk tradisjon flere steder i landet. Det slår aldri feil med bordstabelbakkels i julen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN