Bordstabler
Bordstabler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Bordstabler

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Bordstabler

Nette små kjeks til kaffen som er godt mens man åpner julegavene! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Delikate småkaker som må kjevles tynt ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mandelmasse

250g
Mandler(skåldede)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smuldre smør og hvetemel jevnt sammen. Bland i eggedosisen og tilsett fløten.

  2. Elt deigen til den blir passe fast og fin. Sett deigen kaldt til neste dag, for da blir den lettere å kjevle.

  3. Stivpisk eggehviten til mandelmassen sammen med sukkeret. Tilsett de malte, skåldede mandlene. Bland lett sammen.

  4. Lag et mønster av stiv papp, et rektangel på 12 x 4 cm. Kjevle deigen tynt og skjær ut bordstablene etter mønsteret, bruk gjerne bakespore (trinse).

  5. Ha en stripe mandelmasse på hver bordstabel. Bruk en teskje eller en sprøytepose uten tut.

  6. Stek bordstablene midt i ovnen ved 150º i ca. 15 minutter til de er gylne.

  7. Avkjøl på rist og oppbevar kakene i en tett boks.

Nette små kjeks til kaffen som er godt mens man åpner julegavene! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN