Borscht med kål og gulrøtter
Borscht med kål og gulrøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Borscht med kål og gulrøtter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Borscht med kål og gulrøtter

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Suppen kalles også for russisk rødbetesuppe og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den veldig populær i mange øst-europeiske land, og mer og mer nå også i sentral-europeiske land. I alle oppskrifter er det rødbeter som er hovedingrediens, men de øvrige grønnsakene varierer fra land til land. Men kjempegod er den i alle fall.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2l
Grønnsaksbuljong(utblandet med vann)
1stk
Hodekål (hvitkål)(i små biter)
3stk
2stk
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.

  2. Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver.

  3. Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.

  4. Tilsett olje og smak til med salt og pepper.

  5. La suppen koke på svak varme i 1 time.

  6. Ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN