Brennende chili con carne
Brennende chili con carne  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Brennende chili con carne

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Brennende chili con carne

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en chili til eller litt ekstra chilipulver. Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Retten har basis i det meksikanske kjøkken, men er ekte amerikansk, trolig fra Texas.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kjøttdeig(eller karbonadedeig)
2ss
Smør(eller olje, til steking)
1stk
Løk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1boks(er)
Tomat(hermetiske)
1boks(er)
Chilibønner(hermetiske)
1stk
Paprika(rød, i biter)
0.5stk
Paprika(grønn, i biter)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Ha smør eller olje i en varm gryte. Vent til smøret slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.

  2. Hell over hermetisk tomat, og la det surre i 3–4 minutter.

  3. La chilibønnene renne av. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke noen minutter og smak til med salt.

  4. Server gjerne gryteretten med strimlet salat og brød.

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en chili til eller litt ekstra chilipulver. Foto: Olof Abrahamsson

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN