Brennende kjærlighet med potetmos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Brennende kjærlighet med potetmos

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Brennende kjærlighet med potetmos

PØLSEDIGG: Brennende kjærlighet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (105 stemmer)
En barnevennlig klassiker og deilig kosemat for hele familien. Lag gjerne potetmosen først og sett den til luning på komfyren. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Løk (kepaløk)(i strimler)
4fedd
Hvitløk(finkuttet)
100g
Hvit sjampinjong (champignon)(5-6 stk medium store)
100g
Bacon(i biter)
400g
Pølse(her er brukt vossakorv)
Smør(til steking)
Svart pepper(nykvernet)
0.5stk
Vårløk(det grønne, i strimler)

Luftig potetmos

100g
2.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Kutt soppen og pølsene i biter. 

  2. Start med å steke baconet. Når baconet begynner å ta litt lett farge, rører du inn soppen. Tilsett pølsene, og stek det hele godt sammen. Ha så alt over i en bolle.

  3. Stek løken for seg selv. Bruk litt ekstra smør slik at den blir lett karamellisert. Tilsett hvitløken, og deretter miksen av pølse, bacon og sopp. 

  4. Smak til med grov sort pepper og eventuelt litt salt. Finkutt den grønne delen av en vårløk og dryss over. Server sammen med potetmos. 

  5. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe litt. Knus potetene i kjelen og tilsett meierismøret, og rør deretter inn 1 dl fløte. Pisk resten av fløten til krem, og vend kremen inn helt til slutt. Slik får du en luftig og fin potetmos. Smak til med salt. 

PØLSEDIGG: Brennende kjærlighet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (105 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN