Brimis fiskekaker
Brimis fiskekaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Brimis fiskekaker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Brimis fiskekaker

MYE FISK: lager du fiskekakene fra bunnen er du sikker på hva du får: mye fisk og lite annet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (73 stemmer)
Finn din egen spesialsmak på fiskekakene. Prøv med forskjellige urter du liker, finhakket purre eller chili.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grunnoppskrift fiskefarse

500g
Hyse (kolje)(eller sei, torsk)
2ts
1.5dl
Hvetemel(kan sløyfes)
0.5ts
Hvit pepper(nykvernet)
1stk
Egg(kan sløyfes)
4dl
Melk(eller fløte)
Sitronsaft(smak til)

Fiskekaker

Smør(til steking)
Kruspersille(friske urter, eller gressløk, koriander)
2stk

Tilbehør

Potet(kokte)
Gulrot(raspet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig.

  2. Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft.

  3. Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.

  4. Bland finhakkede urter inn i fiskefarsen. Her bruker du de urtene du liker best.

  5. Lag rause fiskekaker, rundt 10 cm i diameter. Bruk rene, kalde og litt våte hender så er det enklere å forme kakene.

  6. Smelt smør i ei panne, og stek fiskekakene på middels varme. Bruk god tid og la dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe på kakene. Rundt 2- 3 minutter på hver side bør være bra. Server fiskekakene nystekte, men de kan også fryses.

  7. Mens fiskekakene steker, så bruner du løken. Skjær løken i tynne skiver, bruk godt med smør og la den så surre seg lysebrun og gyllen i minst en halv time på svak varme.

MYE FISK: lager du fiskekakene fra bunnen er du sikker på hva du får: mye fisk og lite annet.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (73 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN