Brimis fyrstekake
Brimis fyrstekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Brimis fyrstekake

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Brimis fyrstekake

Brimis fyrstekake. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (11 stemmer)
For mange er det en selvfølge at fyrstekaka er bakt før jula ringes inn. Denne oppskriften bruker Brimi når de skal servere fyrstekake på Vianvang.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

200g
3ss
Hvitvin(eller vann)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker hvitt. Rør så inn eggeplommene og melka litt etter litt. Bruk en sikt og ha i hvetemel og bakepulver. Sett deigen til avkjøling.

  2. Mal mandlene, og bland inn melis, eggehvite og hvitvin.

  3. Smør en rund form, 26-30 cm, og trykk 2/3 av deigen ut i formen og 2 cm oppover kanten. Fyll i mandelmassen.

  4. Kjevle ut resten av deigen, ca. 3 mm tykk, og skjær 1- 2 cm breie strimler og legg i kryss oppå mandelmassen. Pensle med egg, og stek kaka på 175 grader i rundt 50 minutter.

Brimis fyrstekake. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN