Brimis gravlaks
Brimis gravlaks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
72t

Brimis gravlaks

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
72t

Brimis gravlaks

Best når du lager den selv.

Foto: møl

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.6 (17 stemmer)
Gravlaksen smaker ekstra godt når du lager den sjøl. Den er også perfekt å lune med noen klatter smør på grillen eller over bålet. Men begynn i god tid, laksen trenger tre-fire dager.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Laks(renskåret laksefilet)
35g
2ts
Hvit pepper(nymalt)
100g
Dill(finskåret)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fileten i strimler på langs, rundt 5 cm brede. Vei nøye opp fisken som skal graves. 

  2. Bland krydderet, og fordel dette rundt fiskestrimlene. Legg raust med dill over, under og på sidene. 

  3. Legg litt press på, og la fisken stå kaldt i 3-4 dager. 

  4. TIPS: Prøv en teskje anisfrø på gravlaksen, det gir ekstra god smak.

Best når du lager den selv.

Foto: møl

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.6 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN