nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 30min
Brimis grunnoppskrift på brød
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 30min
Brimis grunnoppskrift på brød
Det er viktig å lage en god deig, bruke tid og elte deigen lenge. Har du først lært deg å lage en deig bra, så kan du mange. Denne brødoppskriften er nok til mange brød, og egner seg også fint til både rundstykker og focacciabrød
SLIK GJØR DU
Hell vann, mel, gjær og salt i bakebollen. Bruk litt kjølig vann, deigen blir finere når du arbeider den varm. Elt deigen lenge. Det er best å bruke en kjøkkenmaskin, da blir du ikke så sliten i armene! Brimi kjører deigen på jevn fart i rundt 10 minutter til den slipper bollen
Sett deigen til heving en times tid med klede over
Ta deigen ut, kna den godt på bakebordet, og del i passe store brødemner og ha dem i smurte brødformer. Etterhev i 30-40 minutter
Pensle brødene med vann, og stek på 200 grader i om lag 40 minutter.