nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Brimis kjøttboller med yoghurtdipp
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Brimis kjøttboller med yoghurtdipp
Lag gjerne en stor porsjon med disse kjøttbollene og frys ned.
Kjøttbollene er enda bedre med en hjemmelaget tomatsaus. Eller, som Brimi foreslår, en yoghurtdipp.
DETTE TRENGER DU
PERSONERYoghurtdipp
3dl
Yoghurt(naturell)
1ss
Kruspersille(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Sennep(grov)
2ss
Rødløk(finhakket)
SLIK GJØR DU
Ha kjøttdeigen i en bolle. Lag en grop i midten. Ha i egg, sennep, fløte og krydder.
Bland sammen deigen med hendene.
Jobb med deigen til den er smidig. Rør inn hakket persille.
Form kjøttboller som er ca. tre centimeter i diameter.
Varm godt smør i ei stekepanne.
Stek kjøttbollene til de får fin farge.
Ha kjøttbollene direkte over i en god grønnsakskraft. La de trekke på lav varme til de er gjennomvarme.
Bland samme alle ingrediensene.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Server kjøttbollene på et stort fat med yoghurtsausen ved siden av.