Brimis kringle
Brimis kringle Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 15min

Brimis kringle

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 15min

Brimis kringle

En god kopp kaffe med nybakt kringle til. Det smaker fenomenalt godt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (15 stemmer)
Kringle passer godt når du venter mange gjester, og egner seg også fint til å fryse. Denne gode kringla serverer Brimi når han får kaffebesøk på Vianvang.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, ha i melka og la væska bli rundt 37 grader. Ha væska over i en bakebolle, bland sammen sukker, kardemomme og gjær og ha det oppi bollen. Ta i melet, litt og litt om gangen, og elt til deigen er fast og fin.

  2. La deigen heve seg til rundt dobbel størrelse.

  3. Rør sammen smør, sukker og kanel. Bak deigen ut til en lang, rektangulær leiv, og smør utover fyllet. Strø på rosiner, rull sammen og form til en kringle. Legg kringla på ei smurt stekeplate. Vil du lage kringla ekstra fin, så klipp opp blader i deigen, og brett disse bakover til annenhver side.

  4. Etterhev 30 minutter, og pensle gjerne med litt sammenpiska egg.

  5. Stek kringla på 170 grader i ca. 45 minutter. Begynner den å bli for brun på toppen, så legg over et bakepapir mot slutten av steketiden.

En god kopp kaffe med nybakt kringle til. Det smaker fenomenalt godt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN