Brimis kringle
Brimis kringle
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret, ha i melka og la væska bli rundt 37 grader. Ha væska over i en bakebolle, bland sammen sukker, kardemomme og gjær og ha det oppi bollen. Ta i melet, litt og litt om gangen, og elt til deigen er fast og fin.
La deigen heve seg til rundt dobbel størrelse.
Rør sammen smør, sukker og kanel. Bak deigen ut til en lang, rektangulær leiv, og smør utover fyllet. Strø på rosiner, rull sammen og form til en kringle. Legg kringla på ei smurt stekeplate. Vil du lage kringla ekstra fin, så klipp opp blader i deigen, og brett disse bakover til annenhver side.
Etterhev 30 minutter, og pensle gjerne med litt sammenpiska egg.
Stek kringla på 170 grader i ca. 45 minutter. Begynner den å bli for brun på toppen, så legg over et bakepapir mot slutten av steketiden.