Brimis laks i krotakake
Brimis laks i krotakake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Brimis laks i krotakake

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Brimis laks i krotakake

LAKS I LEFSE: Laks kan brukes til så mangt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er perfekt turmat som lages ferdig og pakkes i folie før du går ut på tur. Her brukes Brimi krotakake, men du kan bruke den type lefse eller lompe du har tilgang på.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1stk
Laks(filet, renskåret. Eksempelvis salmalaks)
Sennep(gjerne estragonsennep)
1stk
1stk
Reddik(i tynne skiver)
Salt(smak til)
1stk
Vellagret ost(gjerne Holtefjell, raspet)

SLIK GJØR DU

  1. Pensle lefsa med estragonsennep.

  2. Fordel laks og tynne skiver av stangselleri og reddik på lefsa. Strø på litt salt og riv over ost før du pakker/ruller den sammen. Bruk gjerne potetskreller til grønnsakene, slik at skivene blir ekstra tynne.

  3. Pakk de fylte lefsene inn i folie, og de er klare til å tas med i sekken ut på tur. Ta med litt ekstra folie og lag et oppheng av folien til pakkene, og stek dem på pinne over bålet til laksen er varm. Du kan også legge laksepakkene noen minutter i utkanten av bålet. Snu på dem slik at laksen blir jevnt varmet. Husk å ta med folien hjem igjen!

  4. Del laksefileten i to på langs, slik at den ikke blir så tykk. Del den så i passe store biter for lefsa.

LAKS I LEFSE: Laks kan brukes til så mangt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN