Brimis røkt ørret på svidd loff
Brimis røkt ørret på svidd loff Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Brimis røkt ørret på svidd loff

nivå
Lett
totalt
20min

Brimis røkt ørret på svidd loff

GOD FINGERMAT: Ovnsbakt røkt ørret på svidd loff er perfekt fingermat når du får gjester.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Smaken av svidd brød og ovnsbakt røkt ørret er en flott kombinasjon sammen med champagne.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Ørret(røkt)
4skiver
Loff(eventuelt annet lyst brød)
Seterrømme(som tilbehør, mengde etter ønske)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær brødet i tynne skiver, og svi det på hard varme i ei tørr panne. Brødet skal ikke bli brent, men ha en lett svidd skorpe utenpå og være mykt inni.

  2. Skjær rødløken i tynne skiver og svi den også raskt i tørr panne.

  3. Bak den røkte fisken i ovn på 100 grader i 10 minutter. Slik får den ekstra mye smak. Del deretter opp fisken i biter med hendene.

  4. Del loffskivene i 2 eller 4, ettersom hvor store biter du vil servere. Legg først på rødløk, deretter rømme og topp med ørret. Hell tørr champagne i høye glass – og nyt smakene.

GOD FINGERMAT: Ovnsbakt røkt ørret på svidd loff er perfekt fingermat når du får gjester.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN