Brimis sjysaus
Brimis sjysaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Brimis sjysaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Brimis sjysaus

Sjysausen er nydelig med en god biff. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.8 (20 stemmer)
Serverer du denne sausen sammen med en god biff, trenger du ikke mye annet tilbehør. Sjysausen er en av Brimis favoritter til storfe og vilt, og en god kjøttkraft er viktig for best mulig smak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Kjøttbuljong(kraft av vilt eller storfe)
6ss
Smør(kaldt)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sukkeret i en kjele til det blir karamell.

  2. Ha så i rødvin og kok noen minutter før du heller oppi kraft. Kok videre til sausen er redusert til 3-4 dl. Jo bedre kraft du bruker, jo mer smaker sausen! Det er viktig at krafta ikke er salt. Smak heller til med salt til slutt.

  3. Monter inn smøret, litt etter litt. Smak til med noen dråper sitron, og til slutt litt salt.

Sjysausen er nydelig med en god biff. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.8 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN