Brimis tartar av reinsdyr
Brimis tartar av reinsdyr Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Brimis tartar av reinsdyr

nivå
Lett
totalt
20min

Brimis tartar av reinsdyr

TRADISJONSRIKT: Både reinsdyr og flatbrød er spist i mange år i Norge. Kombiner de to for en perfekt smårett.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Reinsdyrkjøtt er delikat og smakfullt, og finskåret bog eller legg egner seg perfekt til tartar. Server på flatbrød med en liten klatt seterrømme til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Reinsdyrkjøtt(fra bog eller legg)
2ss
Timian(prøv gjerne syltet kvann)
Seterrømme(som tilbehør)
Maldonsalt(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Rens reinsdyrkjøttet for hinner og sener. Finskjær kjøttet med en skarp kniv. Det skal skjæres så smått og fint at det nærmest blir en kjøttdeig. Du kan også male kjøttet i en kvern.

  2. Ha kjøttet i en bolle, og tilsett kvann, hakket i små biter. Brimi bruker syltet kvann, men har du ikke tilgang på det, kan du bruke frisk timian. Timian og reinsdyrkjøtt er fine smaker sammen.

  3. Anrett på flatbrød, og beregne en munnfull tartar på hvert flatbrød. Legg kjøttet på en klatt rømme, og pynt med kvann eller timian. To-tre flak maldonsalt hører med på toppen.

TRADISJONSRIKT: Både reinsdyr og flatbrød er spist i mange år i Norge. Kombiner de to for en perfekt smårett.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN