Brimis viltsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Brimis viltsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Brimis viltsaus

Til viltet smaker det godt med en kraftigere saus. Her elgbiff med god saus. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (127 stemmer)
Denne sausen er enkel og rask å lage, og du trenger heller ikke kraft. Smak til med einerbær eller brunost hvis du liker det.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Sellerirot(i terninger)
200g
Steinsopp(eller kantarell eller portobello)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
3dl
Hvitvin(tørr)
3dl
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Ha selleri, sopp og sjalottløk i en kjele, og kok opp med hvitvin.

  2. Hell i vann og fløte og kok til alt er mørt.

  3. Kjør alt i en food processor, og sil.

  4. Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med litt salt. Du kan også smake til med pepper, men Brimi er forsiktig med pepper til viltkjøtt.

Til viltet smaker det godt med en kraftigere saus. Her elgbiff med god saus. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (127 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN