Bringebær- og kesamkake
Bringebær- og  kesamkake  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Bringebær- og kesamkake

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Bringebær- og kesamkake

Luftig bringebær- og kesamkake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Du kan også lage denne kaken i en rund kakeform på 24 cm i diameter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
0.25ts
10stk
1beger
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg, sukker og salt til lett og luftig eggedosis.


  2. Finhakk mandlene og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og sitronskall.


  3. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig i eggedosisen. Hell deigen i en godt smurt, avlang form på ca. 1 ½ l
    og strø over bringebærene.


  4. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 200° i 30–35 min. Prøv med en  kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.


  5. Pynt kaken med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.

Luftig bringebær- og kesamkake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN