Bringebær- og pistasjekrans
Bringebær- og pistasjekrans
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (37°). Hell litt av væsken over gjæren og rør til den oppløst.
Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollekanten. La deigen heve tildekket med plast på lunt sted i ca. 40 minutter.
Hakk nøttene. Riv marsipanen og bland med smør, nøtter og melis. Farg gjerne fyllet med litt grønn konditorfarge.
Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle den til et rektangel, ca. 30 cm x 40 cm. Fordel marsipanmassen over og strø bringebærene på til slutt.
Rull sammen fra langsiden, og form til en krans. Legg kransen på en stekeplate dekket med bakepapir. Klipp kransen i skiver, men ikke helt igjennom, og legg annenhver skive til høyre og venstre. La kransen heve i ytterligere 30 minutter.
Pensle kransen med sammenvispet egg og strø over hakkede pistasienøtter. Stek den midt i ovnen ved 200º i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.