Bringebær– og ripsfromasj
Bringebær– og ripsfromasj Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
4t 25min

Bringebær– og ripsfromasj

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
4t 25min

Bringebær– og ripsfromasj

Bringebær– og ripsfromasj er en frisk og spennende dessert. Server med vaniljesaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kombinasjonen bringebær og rips er friskt og godt. Eggehvitene gjør også at fromasjen blir ekstra luftig. Dette er en deilig dessert med en lekker farge. Har du hagebær er det godt å lage en fromasj av bær i kombinasjon. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 7 minutter. 

  2. Pisk bær, sukker, eggehviter og vaniljesukker til en luftig krem i en kjøkkenmaskin. Stivpisk kremfløten og bland i bærkremen.

  3. Kok opp sitronsaften og ta den av platen. Løs gelatinplater opp i den varme saften. Rør gelatinen forsiktig i bærmassen i en tynn stråle under omrøring.

  4. Ha fromasjen i porsjonsskåler eller dessertbolle. Sett fromasjen kaldt i cirka fire timer.

  5. Fromasjen kan pyntes med bringebær. Den er god med vaniljesaus til.

Bringebær– og ripsfromasj er en frisk og spennende dessert. Server med vaniljesaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN