Bringebærhjerter av is
Bringebærhjerter av is  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bringebærhjerter av is

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Bringebærhjerter av is

Hjemmelaget is/ostekake av bringebær med hasselnøtt- og sjokoladebunn. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en slags mellomting mellom ostekake og iskrem. Bruk gjerne myke silikonformer som er lette å trykke ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bringebærfyll

4blad
1.25dl
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinbladene i bløt i minst 5 minutter.

  2. Visp eggeplommer og melis stivt. Tilsett sitronskallet. Visp eggeblandingen inn i kremosten til det er godt blandet.

  3. Miks bringebærene til en glatt masse.

  4. Ta opp gelatinbladene og smelt dem sammen med sitronsaften. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens. Om det stivner, kan du varme det forsiktig opp igjen.

  5. Rør inn ostemassen litt av gangen i gelatinløsningen, deretter lettpisket krem. Til slutt vendes bringebærmosen inn. Smak til med enten melis eller sitronsaft.

  6. Hell røren i skylte former; porsjons- eller hel form med avtakbar kant. Spar litt plass til nøttebunnen. Sett formene i kjøleskapet for å stivne litt. Hakk nøttene og ta ut formene igjen, dekk overflaten med hakkede nøtter. Sett formene i kjøleskapet igjen.

  7. Smelt sjokoladen og la den bli tyktflytende. Ta ut formene, dekk nøtteoverflaten med et tykt lag sjokolade. La det stå kaldt.

  8. Løsne langs kanten med en kniv, hvelv ut hjertene. Om de ikke løsner, så frys dem – da blir det lettere. La dem da stå litt før servering. Pynt med bringebær.

Hjemmelaget is/ostekake av bringebær med hasselnøtt- og sjokoladebunn. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN