Bringebærhjerter av is
Bringebærhjerter av is
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg gelatinbladene i bløt i minst 5 minutter.
Visp eggeplommer og melis stivt. Tilsett sitronskallet. Visp eggeblandingen inn i kremosten til det er godt blandet.
Miks bringebærene til en glatt masse.
Ta opp gelatinbladene og smelt dem sammen med sitronsaften. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens. Om det stivner, kan du varme det forsiktig opp igjen.
Rør inn ostemassen litt av gangen i gelatinløsningen, deretter lettpisket krem. Til slutt vendes bringebærmosen inn. Smak til med enten melis eller sitronsaft.
Hell røren i skylte former; porsjons- eller hel form med avtakbar kant. Spar litt plass til nøttebunnen. Sett formene i kjøleskapet for å stivne litt. Hakk nøttene og ta ut formene igjen, dekk overflaten med hakkede nøtter. Sett formene i kjøleskapet igjen.
Smelt sjokoladen og la den bli tyktflytende. Ta ut formene, dekk nøtteoverflaten med et tykt lag sjokolade. La det stå kaldt.
Løsne langs kanten med en kniv, hvelv ut hjertene. Om de ikke løsner, så frys dem – da blir det lettere. La dem da stå litt før servering. Pynt med bringebær.