Bringebærhorn  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Bringebærhorn

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Bringebærhorn

Søte horn fylt med friske bringebær. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Horn er festlig å sette fram på bordet og er ikke vanskelige å fylle.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

1.5dl
2ts
3dråpe(r)

Pensling

1stk
2dl
Kaffefløte(eller matfløte)
0.5ts
100g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle, og rør ut fløten. Tilsett eggeplommer, salt, sukker og ¾ av melet.

  2. Tilsett smøret i biter under omrøring. Tilsett resten av melet, men spar litt til utbaking. Arbeid deigen smidig og blank. La den heve under plast i ca. 30 minutter.

  3. Del deigen i to deler. Kjevle dem ut til sirkler ca. 30 cm i diameter. Skjær hver sirkel i 12 snipper.

  4. Legg en skje vaniljekrem og noen bringebær på hver snipp. Rull sammen til horn. La det heve under plast på bakepapir på stekeplate i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

  5. Stek hornene midt i ovnen ved 225° i 7–8 minutter. Avkjøl hornene på rist.

  6. Rør sammen glasuren, og farg den med rød konditorfarge hvis du ønsker det.

  7. Smør glasuren på hornene og server.

Søte horn fylt med friske bringebær. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN