Bringebærknytter
Bringebærknytter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t

Bringebærknytter

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t

Bringebærknytter

En nystekt bolle med deilig bringebærfyll – kan det blir bedre? Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

En nystekt bolle med deilig bringebærfyll – kan det blir bedre?    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.25ts
130g
2dl
Melk(kald)

Pensling

1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Mål opp mel (gjem ca. ½ dl til utbaking), sukker og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett smør og kjør på høyeste hastighet til smøret er smuldret.

    Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett melken og rør til gjæren er oppløst. Hell gjærblandingen i kjøkkenmaskinen og kjør på høyeste hastighet til deigen er smidig.

    Ta deigen opp på bakebordet og kna den lett. Kjevle til et rektangel, 30 ganger 36 cm. Skjær i ruter, 6 ganger 6 cm

    Legg litt syltetøy og noen bær midt på hver rute. Brett sammen fra hjørnene og press sammen til et knytte. Legg bollene i papirformer på en plate.

    La bollene hevet tildekket til dobbel størrelse i ca. 1 ½ time.

    Pensle med pisket egg. Stek knyttene midt i ovnen i 8–10 minutter ved 250º. Avkjøl på rist.

En nystekt bolle med deilig bringebærfyll – kan det blir bedre? Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN