Brissel med kapers, sitron og salvie
Brissel med kapers, sitron og salvie Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Brissel med kapers, sitron og salvie

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Brissel med kapers, sitron og salvie

Brissel er sjelden kost, men når du først får det, sender du neppe maten ut. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en deilig måte å servere brissel på — frisk og syrlig. Den kan også fungere som en grunnoppskrift; urtene og sitronen kan byttes ut med sopp, bacon eller ingenting. Brisselen kan serveres som en egen rett, som her, eller på risotto og i en salat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)
3stk
Ansjos(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp salt vann i en gryte sammen med laurbærblader.

  2. Imens, rens brisselen for sener. Kok brisselen i 10—15 minutter. Skru av varmen og la trekke til vannet er romtemperert. Dette kan du gjøre opptil flere dager i forveien. Dekk med plast og oppbevar i kjøleskapet til du skal bruke.

  3. Når du skal spise, skjær brisselen i skiver. Bland mel, salt og pepper i en tallerken.

  4. Varm smør i en panne. Vend brisselen i melet og ha i pannen. Stek i pannen i 2—3 minutter, ha i ansjos og kapers. Løft brisselen over på tallerkener. Ha i sitronsaft og salvie, eventuelt også mer smør. Hell denne sausen over brisselen og server.

Brissel er sjelden kost, men når du først får det, sender du neppe maten ut. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN