Brisselburger Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Brisselburger

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min

Brisselburger

Brisselburger er supergodt, her servert med ramsløkspure. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Når man blander brissel med malt kjøtt, får man en ekstra deilig og saftig luksusburger. Jeg serverer burgeren med en ramsløkpuré og sennep, men her kan du også bruke annet tilbehør, som sopp, bacon og ost. Pass på å ikke bruke for mye tomatbasert tilbehør (som ketsjup), for da blir det ikke så lett å smake brisselen!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
1klype(r)
1klype(r)
4skiver
100g
2ss
Ramsløk(pure)
4stk
Hamburgerbrød(eller briochebrød)

SLIK GJØR DU

  1. Rens brisselen for sener, og finhakk den. Bland brisselen sammen med malt kjøtt. Tilsett litt salt og pepper. Del i fire og form til burgere.  

  2. Varm smør i en panne. Krydre overflaten til burgerne med mer salt og pepper. Stek burgerne i 4—5 minutter på hver side, til de er helt eller nesten helt gjennomstekt.  

  3. Løft ut burgerne, stek løkskiver og spinat i et par minutter — til spinaten har begynt å kollapse. Bland inn ramsløkpuré.

  4. Gni litt sennep på bunnen av hamburgerbrødet. Legg hamburgerne på brødet, topp med spinatblandingen og server.

Brisselburger er supergodt, her servert med ramsløkspure. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN