nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Britas luksuseplekake
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Britas luksuseplekake
Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.
SLIK GJØR DU
Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom eller juice. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Skjær eplene i båter, ca 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
Rør sukker og smør, gjerne i en food prosessor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i og rør godt.
Fordel halvparten av deigen i bunnen av en form 24–26 cm i diameter. Legg deretter de marinerte eplene på i et pent mønster. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca 1 time.