Britas luksuseplekake
Britas luksuseplekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Britas luksuseplekake

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Britas luksuseplekake

Deilig eplekake med masse smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk

Deig

200g
Smør(romtemperert)
3stk
1dl
Mandler(mandelflak)

Marinade

3ss
Rom(eller juice)

SLIK GJØR DU

  1. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom eller juice. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Skjær eplene i båter, ca 10 per eple. Vend eplene i mari­naden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.

    Rør sukker og smør, gjerne i en food prosessor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i  og rør godt.

    Fordel halvparten av deigen i bunnen av en form 24–26 cm i diameter. Legg deretter de marinerte eplene på i et pent mønster. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak.

    Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca 1 time.

Deilig eplekake med masse smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN