Brød med blåmuggost
Brød med blåmuggost Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t

Brød med blåmuggost

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
2t

Brød med blåmuggost

Deilig brød med innbakt blåmuggost Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Du kan også fylle med annen type ost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
1stk
1ts
150g
Blåmuggost(Royale Blue, Norzla eller annen blåmuggost)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli fingervarm (37°). Hell over gjæren og rør til den er oppløst.

  2. Tilsett sammenpisket egg. Ha i mel slik at deigen blir passe fast og ikke klisser. Arbeid deigen lett sammen og la den heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.

  3. Ha deigen på bakebordet. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 70 x 16 cm. Smuldre osten over og rull sammen. Skjær et langt snitt i lengden av rullen. Snurr lengdene om hverandre og legg på bakepapir.

  4. Sett til heving i ca. 30 minutter på lunt sted. Pensle med sammenpisket egg og stek på nederste rille i ovnen ved 225º i 12–15 minutter.

Deilig brød med innbakt blåmuggost Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN