Brød med ost og oliven
Brød med ost og oliven Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 20min

Brød med ost og oliven

nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 20min

Brød med ost og oliven

Luftig brød med ost og oliven Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Fyll brødet med paprika, ost og oliven og server til suppe. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1ts
100g
100g
0.5stk
Paprika(rød)
1stk
Egg(pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, ha i melken, og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig.

  2. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast i ca. 20 minutter.

  3. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel, 50 cm x 25 cm. Dryss revet ost, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Rull sammen fra langsiden, og form deigen til en krans. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate.

  4. La brødet heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted. Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt revet ost.

  5. Stek brødet 225° i ca. 25 minutter og avkjøl på rist.

Luftig brød med ost og oliven Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN