Brød som på Fäviken
Brød som på Fäviken Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
4t

Brød som på Fäviken

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
4t

Brød som på Fäviken

BITTERT OG GODT: Det brente på toppen gir en god, men litt bitter smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (14 stemmer)
En uventet, men nyttig ting på Fäviken, er hvordan de baker brød. Brødene er nesten helt svartbrente. Dette gir en fin bittersmak, og gjør det til en helt spesiell smaksopplevelse. Viestad trodde opprinnelig det var bakt i en vedfyrt bakerovn, men det viser seg at det er bakt i en moderne varmluftsovn – ved 300 grader. Det er akkurat dette elementet Viestad har tatt utgangspunkt i her. Best servert ferskt, med godt setersmør.  En av verdens beste restauranter har verdens beste frokost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Hvetemel(sammalt)
7.5dl
5g
Fersk gjær(en liten klump)
Maltekstrakt(smak til. kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Ha 300 gram av melet i en liten bolle. Bland sammen en liten klump gjær og 2 desiliter vann og bland dette med melet, så du får en løs røre.

  2. La dette stå og utvikle seg, enten kjølig over natta, eller i et par timer ved romtemperatur. (Har du lite tid, bruk mer gjær.)

  3. Bland denne starteren med resten av melet, vannet og saltet. Elt deigen sammen i noen minutter, helst for hånd, men du kan også gjøre dette i en maskin.

  4. La stå og heve i to timer.

  5. Del deigen i 3 eller fire deigemner. Fold dem et par ganger og plasser dem på et stekebrett. La heve mens ovnen blir varm.

  6. Forvarm ovnen til 300 grader. Brukt varmluftsfunksjonen. Sett brødene i ovnen, hell litt kokende vann inn i ovnen (pass så du ikke brenner deg på dampen).

  7. La brødene steke i 12-15 minutter. Ta dem ut, vipp dem over på en rist og la dem stå 15 minutter før du rører dem.

  8. De vil steke ferdig ved hjelp av varmen som er lagret i de ytterste lagene av brødet.

BITTERT OG GODT: Det brente på toppen gir en god, men litt bitter smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.1 (14 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN