Brødskiveiskrem Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Brødskiveiskrem

nivå
Lett
totalt
20min

Brødskiveiskrem

En ren nytelse som minner oss om hvem vi er. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er ikke bare en av de beste iskremene jeg vet om — det er også den som er lettest å lage.Den krever ingen vanskelig oppvarming av en røre som kan skille seg  - i den grad røren har noe tykningsmiddel, er det selve brødet. Gir en drøy liter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4skiver
Brød(tørt landbrød)
2dl

SLIK GJØR DU

  1. Brødet bør være helt tørt før du rister det. Jeg skjærer det opp og lar det ligge på kjøkkenbenken over natta.

  2. Rist brødet så det blir skikkelig gyllenbrunt. Bruker du brød-rister, gjør det i flere omganger  - det er viktig at brødet ikke blir brent. Skjær vekk eventuelle deler som er svarte eller veldig mørkt brune.

  3. Imens, varm opp sukker og melk og rør til sukkeret har løst seg opp.
    Ha sukkerblandingen og fløte i en bolle. Ha oppi brødet og la ligge og trekke. Det meste av smaken er trukket ut etter noen minutter, men har du mulighet, kan det være fint å la det stå og trekke i en times tid.

  4. Sil væsken gjennom en metallsikt. Mesteparten av fløteblandingen vil være fanget i brødet, så press og klem for å få ut så mye som mulig.

  5. Det som skal være igjen av brødet skal være skikkelig utpresset, og så tørt du klarer. Ha denne røren i en iskremmaskin og kjør til du har en fin, jevn iskrem.

  6. Tips:
    Har du ingen iskremmaskin? Resultatet blir neppe like jevnt og fint som med maskin, men det er mulig likevel.

  7. Ha røren i en metallbolle eller et fat og sett i fryseren. Rør godt hver halvtime, deretter hvert kvarter når det begynner å fryse til. Skrap spesielt langs kanten, der det fryser til først.

En ren nytelse som minner oss om hvem vi er. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN