Brødskiveiskrem
Brødskiveiskrem
SLIK GJØR DU
Brødet bør være helt tørt før du rister det. Jeg skjærer det opp og lar det ligge på kjøkkenbenken over natta.
Rist brødet så det blir skikkelig gyllenbrunt. Bruker du brød-rister, gjør det i flere omganger - det er viktig at brødet ikke blir brent. Skjær vekk eventuelle deler som er svarte eller veldig mørkt brune.
Imens, varm opp sukker og melk og rør til sukkeret har løst seg opp.
Ha sukkerblandingen og fløte i en bolle. Ha oppi brødet og la ligge og trekke. Det meste av smaken er trukket ut etter noen minutter, men har du mulighet, kan det være fint å la det stå og trekke i en times tid.Sil væsken gjennom en metallsikt. Mesteparten av fløteblandingen vil være fanget i brødet, så press og klem for å få ut så mye som mulig.
Det som skal være igjen av brødet skal være skikkelig utpresset, og så tørt du klarer. Ha denne røren i en iskremmaskin og kjør til du har en fin, jevn iskrem.
Tips:
Har du ingen iskremmaskin? Resultatet blir neppe like jevnt og fint som med maskin, men det er mulig likevel.Ha røren i en metallbolle eller et fat og sett i fryseren. Rør godt hver halvtime, deretter hvert kvarter når det begynner å fryse til. Skrap spesielt langs kanten, der det fryser til først.