Brødstuffing
Brødstuffing Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Brødstuffing

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Brødstuffing

KALKUN TILBEHØR: Denne oppskriften på stuffing er perfekt med kalkun.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (112 stemmer)
Vi anbefaler ikke å fylle kalkunen med stuffing. Men du kan gjerne servere den ved siden av. Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter. Perfekt tilbehør til både kalkun og kylling.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Egg(store)
0.75stk
Brød(rustikt landbrød, i terninger)
2ss
Smør(til steking)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2bunt
Vårløk(i tynne skiver)
2ss
Kruspersille(grovhakket)
2ss
Oregano(grovhakket)
2ss
Salvie(grovhakket)
2ss
Timian(grovhakket)
3fedd
Hvitløk(finhakket)
1ts
Svart pepper(nykvernet)
1dl
Kyllingkraft (hønsebuljong)(utblandet med vann)
50g
Parmesan(grovrevet)
200g
Aromasopp(delt i to)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovn til 220 °C. Legg brødterninger utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn og tørk brødet i ca. 15 minutter. Avkjøl.

  2. Fres sopp i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter.

  3. Ha i løk, vårløk, selleri, urter, hvitløk, salt og pepper og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.

  4. Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle. Visp sammen egg og buljong og hell det over brødblandingen. Dryss på parmesan og vend rundt til det er godt blandet.

  5. Ha blandingen i en godt smurt ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek brødstuffingen i stekeovn i ca. 30 minutter.

  6. Fjern folien og stek til stuffingen har fått en fin og gylden farge, 25-30 minutter. 

  7. Server brødstuffingen til helstekt kalkun, eller et saftig kalkunbryst på Thanksgiving eller nyttårsaften.

KALKUN TILBEHØR: Denne oppskriften på stuffing er perfekt med kalkun.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (112 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN