nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Brokkoli- og potetsalat med sennepsdressing
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Brokkoli- og potetsalat med sennepsdressing
Oppskrift
Julie Ilona Balas
mat@dagbladet.noVurdering
Denne blir definitivt best med norske nypoteter. Da er potetene så gode at man fint kan spise seg mett på denne retten alene. Lyst på litt mer? Passer perfekt til varmrøkt eller vanlig laks, reker og skalldyr.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med å koke småpotetene i saltet vann i 10-20 minutter, avhengig av type og størrelse. Sjekk dem underveis.
Del brokkolien i små buketter. Hell sitronsaft og olivenolje over og kna det godt inn. Da blir brokkolien enda bedre!
Kutt eplet i små terninger.
La potetene avkjøles litt før du blander dem sammen med brokkoli, eple og sennepsdressingen. Topp med kjørvel, eller dill, om du vil.
Lag sennepsdressing: Pisk sammen alt utenom olje. Tilsett oljen litt og litt om gangen og pisk til dressingen blir tykk.
(TIPS: Lager du litt ekstra dressing, kan den oppbevares inntil en uke i kjøleskap. Faller den sammen eller skiller seg, visper du den opp igjen før servering, eventuelt rister den opp i et glass.)
Oppskrift
Julie Ilona Balas
mat@dagbladet.no