Brytebolle til mange
Brytebolle til mange
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en deigbolle. Smelt smør og tilsett melken. Varm til 37º. Løs gjær opp i litt av deigvæsken og tilsett resten.
Rør i salt og sukker. Arbeid deigen med mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under et klede i ca. 35 min.
Ta deigen opp og arbeid den lett sammen. Kjevle deigen ut ca. 55 cm ganger 30 cm. Bre smøret over leiven og dryss på kanel og sukker. Fordel marmeladen over og rull sammen.
Del deigen i biter og legg med skjøten opp i en bakepapirkledd langpanne. Legg ikke bollene for tett sammen, for de hever seg. Etterhev i ca. 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollekaken på nederste rille i ovnen ved 225º i 15–20 min. til bollene har fin farge og er gjennomstekt.
Avkjøl på rist og server nybakt, gjerne med melisglasur.