Brytebrød i form
Brytebrød i form Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Brytebrød i form

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Brytebrød i form

Saftig og smakfullt brytebrød. Det er alltid vellykket å servere ferskt brytebrød som tilbehør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Saftig brød som passer til et lettere måltid og på en buffé. Det alltid vellykket å servere ferskt brød til f.eks. en suppe, gryte eller salat. Ønsker du ekstra luftig deig tilsett ½ ss Luftigere bakst.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(fersk)
2.5dl
Melk(lunkent)
50g
Smør(mykt)
1ts
1stk
2dl
Rugmel(siktet)

Pynt

1stk
Egg(sammenpisket)
2klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melken og bland til gjæren løses opp. Tilsett smør, salt, egg, rugmel og hvetemel, litt av gangen. Elt deigen sammen til den blir smidig og knapt slipper bakebollen.

  2. Sett deigen til heving i cirka 45 minutter. Del deigen i cirka 11 biter og form til runde boller.

  3. Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form, 24 cm i diameter. La bollene heve i cirka 30 minutter.

  4. Pensle brødene med sammenpisket egg og strø over linfrø, sesamfrø og flaksalt. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Avkjøl bollekaken i formen.

Saftig og smakfullt brytebrød. Det er alltid vellykket å servere ferskt brytebrød som tilbehør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN