Brytebrød med fetaost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 5min

Brytebrød med fetaost

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 5min

Brytebrød med fetaost

Saftig og godt brød som er bakt med gulrotjuice! Brødet er fylt med fetaost, grønne oliven og spekeskinke. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Mettende brød bakt med gulrotjuice, som gir en fin farge og litt søtsmak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
2ts
Timian(tørket)
1dl
2dl
Gulrot(Gulrotjuice)

Fyll

2dl
Oliven(grønne, uten stein)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle med salt, timian og kesam. Varm vannet og gulrotjuicen til det blir lunkent. Hell dette over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett mel, litt om gangen, og elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Elt gjerne deigen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca. 1 time.

  3. Sett ovnen på 180°. Ta deigen opp på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel, ca. 2 cm tykt. Fordel fyllet jevnt over deigen. Begynn med fetaost, så oliven og til slutt skinke. Rull sammen, som til en rullekake, og skjær i 12 biter. Legg i en bakepapirkledd langpanne. La brødet heve i ca. 30 minutter.

  4. Strø over flaksalt og stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl på rist. Server brødet til sommersalater eller til grillmaten.

Saftig og godt brød som er bakt med gulrotjuice! Brødet er fylt med fetaost, grønne oliven og spekeskinke. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN