Brytebrød med fetaost
Brytebrød med fetaost
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle med salt, timian og kesam. Varm vannet og gulrotjuicen til det blir lunkent. Hell dette over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett mel, litt om gangen, og elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Elt gjerne deigen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca. 1 time.
Sett ovnen på 180°. Ta deigen opp på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel, ca. 2 cm tykt. Fordel fyllet jevnt over deigen. Begynn med fetaost, så oliven og til slutt skinke. Rull sammen, som til en rullekake, og skjær i 12 biter. Legg i en bakepapirkledd langpanne. La brødet heve i ca. 30 minutter.
Strø over flaksalt og stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl på rist. Server brødet til sommersalater eller til grillmaten.