Brytebrød med ost
Brytebrød med ost Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Brytebrød med ost

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Brytebrød med ost

Stort brytebrød som passer godt til gjestene kommer. Med Ridderost får bollene en god smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Ridderost har kraftig smak. Bak disse grove rundstykkene og server dem til salat, suppe eller gryte. Bollene egner seg til frysing.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken og la væsken bli lunken.

  2. Rør gjæren ut i væsken og tilsett salt, ost, grovt mel og frø. Elt inn hvetemel til en passe fast og smidig deig. Dekk den med plast og la deigen heve på lunt sted til ca. dobbel størrelse.

  3. Ha deigen på bakebordet og trill boller. Sett dem med litt avstand på bakepapir eller smurt stekeplate. La bollene etterheve i ca. 15 minutter. Pensle med ­sammenvispet egg og dryss på litt ost og solsikkefrø.

  4. Stek bollene midt i ovnen ved 225º i 12–15 minutter. Avkjøles på rist.

Stort brytebrød som passer godt til gjestene kommer. Med Ridderost får bollene en god smak. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN